SZABADELVŰ ESTÉK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

SZABADELVŰ ESTÉK

BESZÉLGESSÜNK AZ ABORTUSZRÓL

– meghívott vendégeink: Betlen Anna és Bitó László, moderátor: Ungár Klára

Betlen Anna közgazdász, emberjogi aktivista, az első (azóta megszűnt) bántalmazott nőket segítő kríziskezelő központ létrehozója. Jelenleg a MONA (Magyarországi Női Alapítvány) munkatársa, mely egy női jogokkal és a nemek helyzetére vonatkozó közpolitikai programokkal, javaslattétellel, kutatással foglalkozó nonprofit szervezet: www.mona-alapitvany.hu

Bitó László író, orvoskutató, a Columbia Egyetem professor emeritusa. Az 1950-es években, családi háttere miatt kitelepített, majd munkaszolgálatos volt a komlói bányában. Az 1956-os forradalom egyik helyi vezetője, fogságból való szökése után az Egyesült Államokba menekül, ahol egy tanulmányi versenyen ösztöndíjat szerez a Bard Collegeba.
Orvoskutatóként a szem öregedését és változását kutatta, és jelentős eredményeket ért el a glaukóma kialakulása, megértése és kezelése terén. Tudományos pályafutásának eredménye a 2002-ben az év gyógyszerének választott Xalatan kifejlesztése. A 90’-es években hazatelepült, visszavonult a tudományos kutatástól, azóta elsősorban irodalmi és közéleti tevékenységet folytat.

A rendezvényen jelképes, 400-Ft-os belépőt szedünk.
Facebook meghívó: https://www.facebook.com/events/478330498873348/

2012 október 26

Részletek

Dátum: 2012. 10. 26.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: