KAMARAMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KAMARAMŰHELY

SANTA DIVER

A Santa Diver napjaink egyik legígéretesebb zenei formációja: technoid zenei felfogása és lüktetése, a különböző népzenékből és a dzsesszből hozott dallamvilága és szabadsága egyedülálló ötvözetet alkot, ami nem csupán önmagában gyönyörű, de nagyon aktuális, ezredfordulós zene is egyben. Minimalizmus, ambient, world music vagy dzsessz – műfajok és stílusok, amikből a Santa Diver muzsikája táplálkozik, de ez a sok szempontból végletes zene egyik sem igazán. Az egyik pillanatban lüktető ritmusok és effektek szabadítanak fel letaglózó erejű energiát, a másikban gyönyörű dallamok repítenek finom hangulatba – a Santa Divertől távol áll a hagyományos műfaji sémák kiszámíthatósága.
A trió tagjai a kortárs magyar zenei élet ismert alakjai. A hegedűs Kézdy Luca sokoldalúságához nem fér kétség: klasszikuszenei előképzettség, közönségdíj a Magyar Rádió 2006-os dzsesszhegedű-versenyén, eközben esztétika és filozófia szak az ELTE-n. Állandó tagja a Free Style Chamber Orchestrának, de éppígy együttműködik független színházi produkciókkal vagy a kortárs zene nemzetközi kiválóságaival, mint például Alexander Balanescu. Szesztay Dávid elsősorban ugyan zongorista, de gitárosként-basszusgitárosként is ismert, és az utóbbi években a magyar zenei élet legizgalmasabb vállalkozásiban vett részt: a Sabák Péterrel közösen alapított Kamu zenekarban, Márkos Albert Budbudasában, illetve saját Dav nevű formációjában. Emellett fáradhatatlan filmzeneszerző, illetve tagja a Pont Műhelynek.

Sárvári Kovács Zsolt első mesterei Baló István és Geröly Tamás voltak.A Jazz tanszék elvégzése után tagja volt a Nigun zenekarnak, játszott Burány Béla triójában, a Dél-Alföldi Szaxofonzenekarban, Ágoston Béla és Grencsó István projektjeiben, valamint a Kovács Linda Quartetben. Eddigi leghosszabb zenei együttműködése a Borbély Mihály vezette Quartet B zenekarral (1997-2004) volt. Váczi Dániel triójának 1998 óta a tagja. Zenei világát meghatározza a népzenék szeretete és a modern klasszikus zene hatása (Bartók, Debussy, Sztravinszkij), de játékát erősen befolyásolta a new yorki avantgarde jazz is.
A zenekar tagjai
Kézdy Luca – hegedű
Szesztay Dávid – basszusgitár
Sárvári Kovács Zsolt – dob
Lemezek
Sending Ovation, 2009

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2013 április 18

Részletek

Dátum: 2013. 04. 18.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: