kedd 18.00 EGY VILÁGNÉZETI KLUB

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

kedd 18.00 EGY VILÁGNÉZETI KLUB

Január 17.. kedd 18.00 EGY VILÁGNÉZETI KLUB
A litera.hu nyílt szerkesztőségi ülése

SNITT – FILMES ALTERNATÍVÁK

Az esti beszélgetést 18 órától nyilvános LiteraTV-felvétel előzi meg. Akit többek között a közelgő Filmszemléről kérdezünk: Cserhalmi Sára filmrendező.
19 órától a magyar filmszakma jelenéről beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, filmes szakemberekkel és alkotókkal, akik a magyar film nem túl rózsás időszakában is látják a pozitív lehetőségéket, tesznek is ezért és alternatívát nyújthatnak, tanácsokat adhatnak a kudarcokba belefáradt szakmának.
A résztvevőkről:
Deák Dániel /Áprily Zoltán/, a Daazo alapítói. A Daazo.com az egyik legjobban fejlődő magyar rövidfilmes portál és kreatív műhely, nemcsak hazai, hanem kezdettől európai szinten dolgoznak, angol nyelvű weboldaluk az európai rövidfilmesek egyik legfontosabb gyűjtőoldala. A Daazo.com-ra bárki feltöltheti saját rövidfilmjét, így az a világon bárhol megnézhető lesz, bekerül a nemzetközi szakmai vérkeringésbe, és nem utolsó sorban olyan publicitást kap, amelyet ennek a különösen nehezen forgalmazható filmes alkotásnak máshol szinte lehetetlen elérnie. A Daazo.com nemrégiben harmadszor nyert el olyan EU-s médiatámogatást, amelyre a magyar filmes műhelyek között alig akad példa. Az online projektjeik mellett rövidfilmes események szervezésével és fesztiválokon megjelenő magazinok publikálásával is foglalkoznak.
Madaras Péter, a Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál programigazgatója. A Cinefest az utóbbi években megmutatta, hogy lehet sikeres, nemzetközi szinten jegyzett filmfesztivált csinálni, ráadásul egy vidéki városban, Miskolcon. A Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába évről évre az európai fiatal filmesek adott évben elkészült filmjeiből válogat a nemzetközi zsűri, és a fesztivál annyira közkedvelt lett az utóbbi években, hogy nemcsak uniós és hazai támogatásokat kaptak és kapnak, hanem a nemzetközi filmes szakma is egyre jobban odafigyel Miskolcra.
Cserhalmi Sára színészként, rendezőként, forgatókönyv-íróként, operatőrként is bemutatkozott már. 2007-ben végzett az ELTE filozófia szakán, és abban az évben debütált rendezőként is egy kísérleti kisjátékfilmmel. A Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és tévérendező szakán szerezte második diplomáját. Legújabb filmjét a 2012-es Filmszemlén mutatja be.
Muhi András producer, Inforg Stúdió. Sok más film mellett abból az aktualitásból hívnánk meg, mert ő Fliegauf Benedek legújabb, a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatásra kerülő Csak a szél / Just the Wind című játékfilmjének magyar producere.
A meghívott vendégeknek minden alkalommal kortárs írók is feltesznek kérdéseket. Mostani kérdezőink: Garaczi László, Péterfy Gergely, Podmaniczky Szilárd.
Az Egy világnézeti klubról dossziénkban olvashatnak bővebben.
Az esemény a Facebookon.

A Litera Egy világnézeti klub címen havi egy alkalommal nyílt szerkesztőségi üléseket tart, melyeken betekintést engedünk műhelymunkánkba, és fontos, minket és a közvéleményt foglalkoztató irodalmi, kulturális és a sajtót érintő kérdéseket bocsátunk vitára.

Eddig „Mért legyek én tisztességes?” címmel a filozófus-vita kapcsán felmerülő, a médiaetikát és a tájékoztatás függetlenségét, kiegyensúlyozottságát, a tényfeltáró újságírást érintő kérdésekről, Fedőneve… címmel a kultúra és azon belül is elsősorban az irodalom területein tevékenykedő alkotók vélt vagy valós ügynöki munkájáról, az utólagosság helyzetéről, inszinuációról, tényekről és értelmezésekről, valamint művészet és morál aktuális kérdéseiről a fiatal generációk szemszögéből, Kortárs dráma kortárs színpadokon címmel a kortárs magyar dráma állapotáról, Adásvétel címmel pedig a rádiózás jelenéről és jövőjéről zajlottak beszélgetések. Egy estünkön a súlyos helyzetbe került pécsi Jelenkor folyóirat volt a vendég.
A Litera Egy világnézeti klubja: http://www.litera.hu/dosszie/egy-vilagnezeti-klub

A belépés díjtalan.

2012 január 17

Részletek

Dátum: 2012. 01. 17.
Időpont: 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: