KÉPMEGNYITÁS

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÉPMEGNYITÁS

HORVÁTH ÉVA MÓNIKA képeihez

2018. december 10-én, hétfőn 20 órától hat szerző „nyitja meg” ez alkalomra írt történetével HORVÁTH ÉVA MÓNIKA kiállítását a Nyitott Műhelyben, a Műhely és a Litera szervezésében.
Az idei képmegnyitók: ABODY RITA, BERTA ÁDÁM, LEGÁT TIBOR, NAGY MÁRTA JÚLIA, TAKÁCS FERENC és VASS NORBERT.
Immár hagyománnyá vált, hogy úgy nyílik meg egy-egy kiállítás a Nyitott Műhelyben, hogy a magyar képzőművészeti élet egy jeles alakjának képeihez az irodalmi élet néhány kiválósága ír szöveget, s ezek élőben el is hangzanak – a szerzők tolmácsolásában. Idén HORVÁTH ÉVA MÓNIKA festményeit “nyitják meg” a szerzők.
A képmegnyitás kilencéves hagyományra tekint vissza a Nyitott Műhelyben. 2008. december 10-én Frankl Aliona, 2009 decemberében Szilágyi Lenke, 2010-ben Bodor Anikó, 2011-ben Gerlóczy Sári, 2012-ben Rutkai Bori képeit nyitották meg írók, 2013-ban írók képzőművészeti alkotásai voltak láthatóak, melyekhez írók írtak történeteket, 2015-ben (az esemény 2016 januárjában volt) Nagy Bernadette festményeit nyitották meg írók, 2016 decemberében pedig Valuska Gábor Tárgyalás sorozatának darabjaihoz, 2017-ben, legutóbb Oláh Gergely Máté fotóihoz írtak és olvastak fel szövegeket a szerzők.
Az ünnepi esemény, mint minden évben, egyben a Nyitott Műhely (és a Műhely gazdájának, Finta Lászlónak a) születésnapja is.
Az eddigi képmegnyitásokról itt olvashatnak: http://www.litera.hu/dosszie/kepmegnyitas
Szeretettel várjuk! Ünnepeljen velünk!
Litera – az irodalmi portál * http://www.litera.hu/ * litera@litera.hu.

Horváth Éva Mónika (Budapest, 1965) festőművész, performer.
1992-ben végzett a Képzőművészeti Főiskolán, ahol Nagy Gábor és Gerzson Pál voltak a mesterei. 1992-95 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar hallgatója.Rendszeresen részt vesz a kecskeméti alkotóház munkájában. Tagja a Magyar Festők Társaságának. Több egyéni kiállítása volt 1992-től Budapesten, és csoportos tárlatokon is rendszeresen szerepel. Lírai, szürreális motívumokat alkalmazó, érzéki festészet művelője. A hagyományos táblakép festészet és grafikai műfajok mellett az utóbbi időben kiterjedten foglalkozik az élőkép és képzőművész videó műfajjal. A konceptuális művészeten belül elsősorban a no-brand kommunikációja érdekli és már több műtárgyat mutatott be név és cím nélkül – akciószerűen – amelyeket videoperformanszként rögzített. Legújabb munkáiban a „kitörés előtti” ingerrel, paroxizmussal jeleníti meg a nagyvárosi tömegben lappangó feszültséget. Megmozgatja és mozgásban tartja a tömegek és az egyén párbeszédét: Nemcsak mi váltunk közönyössé a környezetünkkel és történelmünkkel szemben, hanem a társadalom is közönyös velünk szemben.
Horváth Éva Mónika oldalai: http://horvathevamonika.webpost.hu/keret.cgi?/index.html, https://www.facebook.com/evamonika.horvath
A belépés díjtalan.

2018 december 10

Részletek

Dátum: 2018. 12. 10.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: