KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ ÉS KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ ÉS KONCERT

MAKHULT GABI: RÁKÖZELÍTÉS AZ ÓCEÁNRA /Tusrajzok a világ széléről/
KOROM ATTILA ÉS BARÁTAI /koncert/

Makhult Gabi kiállításmegnyitójával kezdődik az est 18h-kor.
Rajzolni még az óvodában kezdtem el, számomra ez volt a legegyszerűbb kifejezőeszköz. Egyéb kommunikációban nem voltam/vagyok erős, talán ezért. Onnantól kezdve különböző szakmai iskolákon át szinte egyenes út vezetett a Képzőművészeti Egyetemre. A grafika mellett mindig is szerettem a kézműves technikákat, a papír kreatív felhasználásától a famegmunkálásig. Sok mindent kipróbáltam, később ezeket bábszínházas vagy dekorációs munkákban tudtam hasznosítani. Nagyon kötődöm az anyaghoz, a virtuális térben nem érzem jól magam. Mostanában tussal festek sokat, természet után, ebben a technikában otthonra leltem.
Illusztrációs munkáimat legtöbbször linómetszettel készítem. Nem a sokszorosítás lehetősége miatt, hanem egyszerűen tetszik a metszett kép jellege, szigorú szabályai, keménysége amit a tapasztalatok sokasodásával játékossággá lehet formálni és nagyon szabadon kezelni.
Ezen kívül vannak még szinesceruzás képeim is, kísérletezem papírszobrokkal, papírmetszetekkel, dolgozom falemezzel, készítek bábszínházakat dekorációkat, kerámiákat, nyomtatok pólókat. Minden technika egy újabb érdekes lehetőség, de egy is elég lehet a kifejezésre. Ilyen szempontból nekem a tusrajz az esszencia. Rendkívül egyszerű, semmi újítás, kreativitás, csak a lényeg. Ezek nem megrendelésre készülnek.
Egy jó megrendelés is lehet inspiráló, ha nem köt elvárás.
A téma szinte mindegy, ha megvalósíthatom a saját elképzelésem szerint. Ez sokszor fanyar, ironikus sőt groteszk. Nem szándékosan, nekem ez az ábrázolás ad szabadságot. Szeretem a vad képeket, és ez nem a témára vonatkozik. Szeretem a képeken a jól használt humort. Szeretek látni.
/Szakmai önéletem (új) rajza, 2013 december/

A koncert kb 19h-kor indul: Korom Attila dalol és mesél barátai közreműködésével. Egy felvonás a korán távozóknak és egy másik az örök későknek. A második felvonás után közös éneklés Attilával igény szerint.
Közreműködők:
Makhult Gabi – látvány-ének
Szirmai Pál – ütősök-vokál
Vető Péter – basszus-vokál
Korom Attila – ének-gitár.
Gyermekbarát
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2018 március 25

Részletek

Dátum: 2018. 03. 25.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: