KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Scolar Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy a Scolar l!ve sorozatban megjelent

ANDRÁS LÁSZLÓ:  RASSZISTA UTAZÁSOK című kötete

– a  szerzővel a kötet szerkesztője, Babiczky Tibor beszélget, közreműködik: Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor (Blahalouisiana), az esten fellép még Kemény Zsófi és Simon Márton –

A kortárs filmművészetben a dánok képesek a legprecízebb elegyét létrehozni a humornak és a drámaiságnak. Az irodalomból Charles Bukowskit említhetnénk. És András Lászlót, akinek novellái képesek közelivé tenni a tőlünk távolit, és távolságba helyezni a bántóan közelit. Magyarán segítenek új perspektívából szemlélni a már unalomig ismerni vélt világot körülöttünk. És ami még fontosabb: bennünk. A Rasszista utazások lapjain sok alapvetőnek gondolt érték – legyen szó erkölcsről, morálról vagy vallásról – kérdőjelessé válik. András László célja azonban korántsem a puszta provokáció vagy az olvasó elbizonytalanítása; művei önvizsgálatra hívnak. Nevetni pedig – leginkább saját magunkon – ér! Vigyázat: nem PC!


Piliscsaba, 2018 január 18.

András László (1966), előző kötetei: Egy medvekutató feljegyzései (regény, Nyitott Könyvműhely, 2010), Világos Indul (versek, Műút könyvek 26., 2016)
A belépés díjtalan.

2018 március 24

Részletek

Dátum: 2018. 03. 24.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: