KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ és KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ és KONCERT

FÜLÖP PÉTER: „FOTO SALON” című kiállítása
– megnyitja: Vig Mihály zeneszerző, muzsikus. A megnyitó után koncert: Vig Mihály ének, gitár, Magyar Péter dob) – Fény(kép)filmek vetítése –

FOTO SALON – „álló idő”
A múlt és a jelen felületei között tárgyak. Rajtuk, bennük az Idő nyomai. Megállítva a kép keretében. Egyszerre időbevetetten és időtlenné merevítve. Különös kettősségben minden. Csendesen, alázatosan és szomorúságba öltözötten: „Foto Salon, „álló idő”, 2015”

FÉNY-NYOMATOK
Leginkább a Szufi-szövegek csendje ihletett. Az a mély, sokarculatú, szelíd megértés, amiben minden kezdet és minden végkövetkeztetés pillanata ugyanaz.
Vágyni megérteni a világ finom szövetességébe rejtett Szerelmet, Barátságot, Tudást – e viszonylatok titkait. Mindent Istenen keresztül keresve, és szólogatva. Milyen szépek a szufi-sorok, a suttogott szó! Milyen bölcs tudás ez: táncba hívni a sötétséget a fényben, mutassa, mit tud ellenében.

(IRÁS A FOTOGRÁFIÁRÓL)
„Fülöp Péter fotói a vizuális és verbális érzékenységünket is próbára teszik. Olyan rendkívüli erővel komponál tartalmat, hogy semmi esetre sem maradhatunk kívülállók az ő képeit szemlélve. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy egy meditációs kalandra kapunk meghívót. A ő szubjektív meglátása hirtelen objektivitássá válik, egyértelműnek tűnő közös tudássá, majd egyszerre ismét azon kapjuk magunkat, hogy befelé figyelünk, mert Fülöp Péter képeinek értelmezésénél nem hagyható ki a szemlélőben kifejtett hatás, az a belső világ, amelyet nekünk kell hozzátennünk ahhoz, hogy bevonódjunk az ő szeme által előhívott legbelsőbb valóságunkba, ahol olyan vaskos emberi princípiumok laknak, melyeket gyakran hét lakat alatt őrizve, jól elrejtve bújtatunk.” Gyarmati Kata

(ÖNÉLETRAJZ)
Fülöp Péter 1967-ben született Győrben. A fotográfia alapjaival a nyolcvanas évek közepén ismerkedett meg. A hagyományos, analóg fényképezés gyakorlata során főleg diapozitívra készített képeket.
A fényképezés utáni érdeklődése 2011-ben éledt újjá, amikor mobiltelefonja 2 megapixeles kamerájával kezdett fekete-fehér képeket exponálni. Ez volt a 2014-ben megjelent „megapixel” katalógus anyaga.
A szerző képeit számtalan hazai művészeti folyóirat közölte, több színházi produkcióhoz használták fel azokat. Különös erejű és a filmművészet világába is áttekintő alkotásai fény(kép)filmjei, amelyeket képeiből szerkesztett filmversekké az alkotó.
Képei a www.fpfoto.hu honlapon tekinthetők meg.
A belépés díjtalan, a  koncertre adományokat elfogadunk.

2015 október 17

Részletek

Dátum: 2015. 10. 17.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: