KIRÁLYI BESZÉLGETÉSEK 10.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KIRÁLYI BESZÉLGETÉSEK 10.

KIRÁLY JÚLIA vendége: TÓTH JUDIT
– beszélgetések gazdaságról, pénzről, mindenféléről, érdekes emberekkel –

Tóth Judit, közgazdász, bankár, tanácsadó. A Nemzeti Bankban majd a Budapest Bankban töltött másfél évtized után Judit 1994-ben csatlakozott társ-vezérigazgatóként a részben általa is alapított Nemzetközi Bankárképző Központhoz, amelynek ma is egyik tulajdonosa. Vezérigazgatóként kiemelkedő szerepe volt a Bankárképző tevékenységének kiterjesztésében, szélesítésében. Fő szakterülete a stratégiai tanácsadás és az átvilágítási projektek. Széles körű nemzetközi tapasztalattal és kapcsolati hálóval rendelkezik.
“Amikor 1994-ben társ-vezérigazgatóként átvettük a Bankárképzőt mindenki megjósolta, hogy 5 percig sem fogjuk kibírni egymással. 25 év alatt sem sikerült összevesznünk. Tóth Jutka minden, ami én nem vagyok: éles szemű üzletember, remek tárgyalópartner, igazi menedzser. Tökéletes partnerek voltunk egy ma már 30 éves sikeres intézmény felépítésében, működtetésében. Jutka úgy vitte tovább a céget, hogy nem lehetett észrevenni kilépésem (elcsábultam a Nemzeti Bankba). Ma már ő is lassan visszavonul, négy lánya, két unokája és az életében egyre nagyobb szerepet kapó, az elesetteket támogató programjai töltik ki mindennapjait. Az első női beszélgetőpartnerem a Királyi beszélgetések sorozatban Tóth Judit, Bankárképző.”


Fotó: Magócsi Márton, origo.hu

Király Júlia (Budapest, 1957) magyar közgazdász, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, címzetes egyetemi tanár (BCE), 2007-2013 között a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Sokáig a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatójaként volt ismert.
Bölcsészcsaládból származik, Király István irodalomtörténész, Ady-kutató lánya, de a budapesti Fazekas Gimnázium matematika tagozatán érettségizett. Máig úgy gondolja, élete nagy szerencséje, hogy ott kivételes tehetségű tanárai és osztálytársai voltak. Otthon a negyvenezer kötetes családi könyvtár várta – és a grund, ahol mindig is fiúkkal focizott. 1980-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Budapesti Corvinus Egyetem), négy évvel később ugyanitt doktorált. Makrogazdasági szakember, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, területei közé tartozik a monetáris politika, a pénzügyi kockázatok kezelése és a stratégiai bankirányítás is.
„A minőségre, a nyitottságra, a toleranciára való igényt hoztam otthonról” – mondja. Számára az értelmiségi életforma szerves része a városi biciklizés is: könnyen el lehet jutni színházba, moziba, kiállításra, a „sarki kocsmába” egy jó beszélgetésre.
Ajánlott támogatás: 1.000 Ft – de lehet kevesebbet és többet is adni.
Király Júlia az így összegyűlt pénzt a Nyitott Műhely támogatására ajánlja fel.

2019 február 22

Részletek

Dátum: 2019. 02. 22.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: