KIRÁLYI BESZÉLGETÉSEK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KIRÁLYI BESZÉLGETÉSEK

EGY IGAZI “BRÓKER”, AKI  A LEGKEVÉSBÉ SEM HASONLÍT A WALL STREAT FARKASÁRA
KIRÁLY JÚLIA vendége: JAKSITY GYÖRGY, a Concordea Értékpapír Zrt. egyik alapítója, jelenlegi elnöke
– beszélgetések gazdaságról, pénzről, mindenféléről, érdekes emberekkel –


A vendég JAKSITY GYÖRGY, aki 18 évesen majdnem író lett, 22 évesen pénzügyi tankönyvet írt, 36 évesen előadott a mindentudás egyetemén a pénz világáról szóló monográfiájából – és közben harmadmagával létrehozta Magyarország egyik legsikeresebb vállalkozását, a Concorde-ot. A “bróker”, aki legkevésbé a Wall Street farkasa.


Fotó: Magócsi Márton, origo.hu

Király Júlia (Budapest, 1957) magyar közgazdász, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, címzetes egyetemi tanár (BCE), 2007-2013 között a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Sokáig a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatójaként volt ismert.
Bölcsészcsaládból származik, Király István irodalomtörténész, Ady-kutató lánya, de a budapesti Fazekas Gimnázium matematika tagozatán érettségizett. Máig úgy gondolja, élete nagy szerencséje, hogy ott kivételes tehetségű tanárai és osztálytársai voltak. Otthon a negyvenezer kötetes családi könyvtár várta – és a grund, ahol mindig is fiúkkal focizott. 1980-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Budapesti Corvinus Egyetem), négy évvel később ugyanitt doktorált. Makrogazdasági szakember, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, területei közé tartozik a monetáris politika, a pénzügyi kockázatok kezelése és a stratégiai bankirányítás is.
„A minőségre, a nyitottságra, a toleranciára való igényt hoztam otthonról” – mondja. Számára az értelmiségi életforma szerves része a városi biciklizés is: könnyen el lehet jutni színházba, moziba, kiállításra, a „sarki kocsmába” egy jó beszélgetésre.
Ajánlott támogatás: 1.000 Ft – de lehet kevesebbet és többet is adni.
Király Júlia az így összegyűlt pénzt a Nyitott Műhely támogatására ajánlja fel.

2018 november 19

Részletek

Dátum: 2018. 11. 19.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: