KIRÁLYI BESZÉLGETÉSEK 8.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KIRÁLYI BESZÉLGETÉSEK 8.

KIRÁLY JÚLIA vendége: MARTIN HAJDÚ GYÖRGY – aki fel tudott állni
Hogyan lett az egyik legsikeresebb pénzügyi guruból az egyik legsikeresebb coach?
– beszélgetések gazdaságról, pénzről, mindenféléről, érdekes emberekkel –


Fotó: Várszegi Sándor

Ezüstvasárnap este Martin Hajdu Gyurival fogok beszélgetni, akivel 1989-ben együtt kezdtünk a Bankárképzőben, aki később befektetési bankár lett, majd Jaksity Gyuri kollégájaként a Concorde egyik vezetője, hogy váratlanul pályát módosítson és az elmúlt 15 évben Magyarország egyik legsikeresebb coach-a legyen. Egy izgalmas ember egy izgalmas korban. Érdemes meghallgatni!
Király Júlia
Martin Hajdú György pénzügyi tanácsadó, coach. Egyetemi diplomáját 1987-ben szerezte a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, 1987-től Soros ösztöndíjjal Oxfordban pénzügyeket tanult, egyetemi doktoriját 1993-ban védte meg. 2007-ben szervezetfejlesztő-szupervízori másoddiplomát szerzett. Tizenkét évig dolgozott a bankszektorban, előbb strukturált finanszírozás területen a BNK-KH-Dresdner Banknál, majd vállalati pénzügyi tanácsadóként a MeesPierson Euramerica cégnél, később vezető partnerként a Concorde Csoportnál. Számos jelentős hazai tőzsdei kibocsátási, felvásárlási és kockázati tőkebefektetési tranzakcióban töltött be vezető szerepet. Jelenleg szabadúszó, főtevékenységében szervezet- és vezetőfejlesztéssel (coaching) foglalkozik, emellett keresett pénzügyi tanácsadó. A Masterplast és a Graphisoft Park Igazgatóságának és a Duna House Felügyelő Bizottságának tagja. A Budapesti Corvinus Egyetem címzetes docense, ahol a végzősöknek alkalmazott vállalatértékelést oktat.
Dobos Emese riportja Martin Hajdú Györggyel.


Fotó: Magócsi Márton, origo.hu

Király Júlia (Budapest, 1957) magyar közgazdász, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, címzetes egyetemi tanár (BCE), 2007-2013 között a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Sokáig a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatójaként volt ismert.
Bölcsészcsaládból származik, Király István irodalomtörténész, Ady-kutató lánya, de a budapesti Fazekas Gimnázium matematika tagozatán érettségizett. Máig úgy gondolja, élete nagy szerencséje, hogy ott kivételes tehetségű tanárai és osztálytársai voltak. Otthon a negyvenezer kötetes családi könyvtár várta – és a grund, ahol mindig is fiúkkal focizott. 1980-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Budapesti Corvinus Egyetem), négy évvel később ugyanitt doktorált. Makrogazdasági szakember, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, területei közé tartozik a monetáris politika, a pénzügyi kockázatok kezelése és a stratégiai bankirányítás is.
„A minőségre, a nyitottságra, a toleranciára való igényt hoztam otthonról” – mondja. Számára az értelmiségi életforma szerves része a városi biciklizés is: könnyen el lehet jutni színházba, moziba, kiállításra, a „sarki kocsmába” egy jó beszélgetésre.
Ajánlott támogatás: 1.000 Ft – de lehet kevesebbet és többet is adni.
Király Júlia az így összegyűlt pénzt a Nyitott Műhely támogatására ajánlja fel.

2018 december 16

Részletek

Dátum: 2018. 12. 16.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: