KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

NYESŐ MARI ZENEKAR…Nyeső dalai elemelnek ugyan a valóságból, de mégis az életbe csöppenünk azáltal, hogy a huszonévre széthúzódva megjelent három és meg nem jelent ki tudja, hány album dalai élőben mutatják meg teljes arcukat; kell hozzájuk a varázsos személyiség. /…/ Nyeső in medias res a legmagasabb hőfokon izzik. Először azt figyelem, milyen szokatlanul kiválóan gitározik, élvezet, ahogy egy-egy fanyar harmónia közben ujjai szinte összetekerednek, surlódnak a szekundok, aztán kapom is a fejem, mert ott a gitár dallama felett tercelő énekszólam, hozzá pedig a dal megéléséből fakadó mimika. /…/ Valahol a nehéz, többszólamú fingerstyle gitározás és az ihletett énekmondás között járunk, úgy, hogy nincsen emelkedett, pátoszos érzésünk; tulajdonképpen minden nagyon egyszerűnek hat, holott mégiscsak magasrendű művészetet fogyasztunk éppen. Nyeső finom, szolid, néha apró eszközökkel ér el nagy hatást, ahogy hétköznapi életünket is univerzumként képes láttatni. Egy ponton a hátsóbb sorokból valaki bekiabál: „Imádlak!”

Végső Zoltán írásából
(ÉS, 2011. júlis. 5.)


2001 május, Nyeső Mari – fotó: Glódi Balázs

…gyerekkora óta lép színpadra, mégsem tud rutinból játszani, intenzíven izzó előadása nem a gyakorlaton múlik. Nincs is két egyforma koncertje. Akkor és ott azok a dalok a legfontosabbak, miközben nem lehetetlen, hogy a néző-hallgatóban felötlik, ez a lány talán egyetlen mondatát sem gondolja komolyan. Mindennapjaink merész és fanyar iróniával jelennek meg, finom szellemességgel tartott tükre épp csak egy kicsit torzít. Nyeső Mari magával ragad minden arra járót, és érdemes arra járni.
Dolgozott a Magyar Rádióban, ahol nem tűnt gúzsba kötött háttérben maradónak –szerkesztőségi szobája ajtaján whitefül felirattal, mert akkor épp fehér ruhás korszakát élte –, érzékenyen a műsorokban elhangzó zenékre és érzékenyen a többiekkel való érintkezésben. Szerzett zenét hangjátékhoz és gyerekdarabokhoz, valószínűleg nem véletlen sorozatos szerzői kötődése Milne Micimackójához sem.
…nem illik sehová, csak a nyesőmariságba.
Népszabadság – 2011.09.09. “Egy szál gitárral, Nyeső-mesék” – kritka – Hompola Krisztina
Nyeső Mari
– ének, gitár
Becze Gábor – bőgő, ének
Jeszenszky György – dob
http://www.nyesomari.hu
https://www.facebook.com/events/303278473198013/
Belépődíj: 1.200, diák 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2014 október 04

Részletek

Dátum: 2014. 10. 04.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: