KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

L’AMOUR – SZERELMI KALANDOK A FRANCIA KÖLTÉSZETBEN
– Láng-Szabó Barbara, Révész Richárd és Deák Tamás előadásában –


Az est főszereplői a szerelemes nő és a szerelmes férfi…

Egy szerelem története hangzik el Paul Géraldy: “Te meg Én” című versciklusa nyomán Deák Tamás előadásában, továbbá a francia költészet legszebb versei csendülnek fel Láng-Szabó Barbara és Révész Richárd előadásában, közös szerzeményeiken keresztül.
Paul Géraldy: “Te meg Én” című műve már megjelenésekor elsöprő sikert aratott, mert „a szerelem mindenki által megélt fázisairól póztalan, csevegő stílusban volt bátorsága vallani.”Láng-Szabó Barbara énekes-zeneszerző, a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola fuvola tanszakán végzett, majd az ELTE angol nyelv és irodalom szakán szakán szerezett diplomát. Ezután kezdett énekelni tanulni Kaposy Margittól, majd 2013-ban debütált a Nobel-díjas indiai költő, Rabindranath Tagore verseire született szerzeményeivel, a „TAGORE-DALOK”-kal, melyek saját előadásában, Juhász Gábor ( gitáros-zeneszerző) kíséretével és improvizációival szólaltak meg.
Láng-Szabó Barbara ezúttal Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Guillaume Appolinaire, Louise Labé és Marceline- Débordes Valmore francia költők szerelmes verseit zenésítette meg. Ezek a dalok szólalnak meg a L’ AMOUR zenei anyagában, Révész Richárd zongorista közreműködésével.


Révész Richárd, művésznevén Ricardo, jazz zongorista. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett. A Ricardo Salsa Club alapítója és zenei vezetője, illetve a Révész Latin Jazz Quartett alapítója. Ezen kívűl tagja a Latin Combo-nak, játszik a Myrtill Jazz-ban, a Malek Andrea Band-ben, a Fiesta és a NOX zenekarban. Zongoratanárként a Budapesti Erkel Ferenc Zeneiskola Jazz Tanszakán és Gödöllőn, a Frederic Chopin zeneiskolában tanít. Közreműködik a Last Five Years c. amerikai musicalben Malek Andreával és Kamarás Ivánnal. Saját lemeze 2007-ben jelent meg ESCUCHA MI RITMO címmel melyet a RICARDO SALSA CLUBBAL készített. Révész Richárd a latin-amerikai zenei kultúra egyik kiemelkedő képviselője Magyarországon. Ennek elismeréseképpen 2006-ban Őexc. José Luis Martinez Hernández, Mexico budapesti nagykövete kitüntette a latin-amerikai kultúra népszerűsítése érdekében kifejtett tevékenységéért.


Deák Tamás színész-rendező-zenész, a „ Picaro MPM” alapító tagja, a Szkéné Színházban számos társulat tagja, illetve vendége volt, úgy, mint az Arvisura, Utolsó Vonal, illetve Pintér Béla és Társulata. Tanult pekingi operát, bohócjátékot, néptáncot, kontakt-táncot, valamint akrobatikát. Zenészként a Pelvaxban és az Ugarzuluban játszik. 2002-ben elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Brighella díjat Pintér Béla „A Sehova Kapuja” című drámájában nyújtott alakításáért.
Belépődíj: 2.000 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2015 május 31

Részletek

Dátum: 2015. 05. 31.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: