KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

TÓTH EVELIN TRIÓ

Ezen az estén a kedvenc helyemen énekelhetek, két csodálatos muzsikussal. Mindhármunk szerzeményeit hallhatjátok majd. A jazz a világzene és az általunk létrehozott, műfajokon átívelő, vagy éppen azokat nélkülöző kompozíciók ősbemutatójára hívom a nagyérdeműt.
És mivel borászkodom Etyeken, kóstoltatni is fogok!
A Tóth Evelin Trió főként saját szerzeményeit, jazz kompozíciókat és a világ különböző részeiről származó kedvenc népdalait dolgozza fel a Fadó melankóliájától a Flamencó forró szenvedélyességéig. A világzene a jazz és a progresszív popzene saját zenei nyelvvé érik zenéjükben, izgalmas és összetéveszthetetlen hangzást és világot hozva létre.
Tóth Evelin ( Ektar) 7 éves kora óta énekel, a klasszikus(opera) és különböző tradicionális énektechnikák (dél-indiai, afrikai, szefárd) párhuzamos tanulása során alakította ki saját stílusát. “Let him kiss me” című szólólemeze 2010-ben jelent meg, amin közreműködő Hamid Drake világhírű dobos így ír róla:
„Evelin őszinte hangjával és kifejezőerejével fellobbantja és táplálja az élet szimfónikus ritmusának lángjait, melyek a szerelemből születnek és belőle táplálkoznak.”
A trió másik alapítója, Európa egyik legcsodálatosabb tablása, a Mitsoura zenekarból, a Calcutta Trióból, a Love Supreme Trióból, Szőke Szabolcs kvártettből vagy a Tin-Tin quintettből, illetve számos tradicionális indiai zenésszel közös fúzióból jól ismert Ravi Shankar tanítvány Szalai Péter, aki a tablák mellett, utánozhatatlan és teljesen kivételes cajonjátékával teszi a Trió hangzását még különlegesebbé.
A formáció harmadik tagja Juhász Gábor Aegon, Gramofon és Artisjus díjas jazz gitáros.
2002-ben jelent meg lemeze a dán Palle Mikkelborg-gal közösen, 60/40 címmel.
2006-ban megalapította a Juhász Gábor Triót, melyben Papesch Péter basszusgitározik és Benkó Ákos dobol. 2009-ben 1978 címmel jelent meg Juhász Gábor szerzői CD-je amelyen Papesch Péter, Fodo, Bacsó Kristóf, Schreck Ferenc, László Attila és Borbély Mihály játszik. A lemez 2010-ben elnyerte a Gramofon magazin lemezkritikusai által megitélt, “Az év magyar jazzhanglemeze” díjat.
2013-ban pedig Lukács Miklóssal és Szalai Péterrel megalapította a Love Supreme Triót. De Szalóki Ági, Szőke Szabolcs, vagy éppen Gyémánt Bálint állandó alkotótársaként is ismerhetjük.a
Tóth Evelin – ének
Juhász Gábor – gitár
Peter Szalai – cajon, kalimbák
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Peti)

2014 január 16

Részletek

Dátum: 2014. 01. 16.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: