KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

DRESCH MIHÁLY
ERDÉLYI NÉPZENEI DALLAMOK FURULYÁN, BRÁCSA ÉS GARDONY KÍSÉRETÉBEN
TRANSYLVANIAN FOLK TUNES ON WHISTLE, ACCOMPANIZED BY “BRACHA” AND HIT-CHELLO

A zenei est virtuális utazás Gyimes hegyes-völgyes vidékén, Moldva lankáin, a Mezőség, Kalotaszeg, Szék dombos lejtőin, fakerítéses falvain, ahol lelassul a világ, és mélyen ül a csend, és ebből a csendből előszüremkedik egy madárfütty, egy távoli, álmos tehénbőgés, kolomppal a nyakán, és valahonnan, a mégmesszibb távolból, a domb aljáról a furulya hangja, egy-egy énekfoszlány, és a patak csobogó vizének ritmusos játéka…


Dresch fuhunnal

Dresch Mihály nemcsak a jazz zenét szólaltatja meg sajátosan egyedi megközelítéssel, de a hagyományos magyar népzenét is újra éli, újra alkotja, ettől lesz autentikus zenei játéka. Az erdélyi népzenei dallamok világát sajátosságuknak megfelelően többféle hangszeren szólaltatja meg: furulya, szaxofon, klarinét; melyet helyenként brácsa, kontra, ének, valamint gardony kísér. Az együttes több, mint 10 éve alakult, és amellett, hogy a zenei tagok mindegyikének van különböző jellegű, saját formációja, többnyire rendszerességgel ad koncertet a Nyitott Műhelyben, valamint vidéki rendezvényeken.
Ifj. Csoóri Sándor „Sündi” az együttes másik, oszlopos tagja . Gyerekkorában kezdte a zenélést, kezdetben édesapjától, valamint erdélyi mesterektől tanult, majd a Liszt Ferencz Zeneakadémia népzene tanszakán. Junior príma díjas zenész, a Budafolkband alapító tagja.
Ábrahám Judit a népzenei trió harmadik, ugyancsak állandó tagja. Erdélyben született, székelyföldi faluban, ahol, gyerekkorában, bár lecsengő félben, de még élő hagyomány volt a népzene. Elsőként nagyszüleitől, szüleitől tanult népdalokat és táncot, aztán felnőttként a hajdani gyímesi muzsikus, Zerkula János vált tanító mesterévé.
Dresch Mihály – furulya, szaxofon, clarinet / whistle, saxofon, clarinet
Ifj. Csoóri Sándor „Sündi” – brácsa, kontra/ ’bracha’, contra violine
Ábrahám Judit – gardony, ének/ hit-chello, vocal
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2016 október 24

Részletek

Dátum: 2016. 10. 24.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: