KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

OLÁH KÁLMÁN TRIÓ


Oláh Kálmán

Az 1970-es születésű zongorista-zeneszerzõ a világ kortárs zenei életének egyik legeredetibb alkotója és legkitűnõbb elõadóművésze. Szólistaként és saját triójával, az 1990-ben alakult Trio Midnight-tal jelentõs nemzetközi sikereket aratott és arat. A Liszt-díjas mûvész zongoristaként és zeneszerzõként is a mûfajokon átívelõ sokszínûségben hisz: a szokványos dallam-kíséret páros helyett a szimfonikus hangzásban, az egyenrangú szólamokban. Rögtönzõ elõadóként és zeneszerzõként is régóta izgatja a klasszikus zene és a jazz összefonódása.


ifj. Oláh Kálmán

Először édesapja nyomdokain haladt, zongorázni tanult, majd 12 éves korában kezdett el szaxofonozni. 2011 óta a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszáknak hallgatója. Testvérével, Oláh Krisztiánnal több alkalommal fellépett már, egyebek közt a Debreceni Jazzfesztiválon. Saját kvartettjével a post-bop stílusban érzi magát a legotthonosabban.


Orbán György

Hat éves korától kezdett klasszikus gitáron játszani. 18 évesen váltott bőgőre, ekkor érezte meg, hogy ezen a hangszeren képes leginkább kifejezni önmagát. 2003-ban harmadik díjat nyert a Magyar Rádió által meghirdetett jazz-bőgő versenyen. Számos fontos nemzetközi fesztiválon fellépett, tagja a Szakcsi Lakatos Béla által vezetett New Gypsy Jazz formációnak, – Tony Lakatos társaságában – játszik az együttes által készített albumon is.
A koncert a NKA Cseh Tamás programjának támogatásával jött létre.

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2017 január 12

Részletek

Dátum: 2017. 01. 12.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: