KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

DOUBLE WEISZTETT

Bár a testvérpár gyerekkoruk óta játszik együtt kisebb nagyobb formációkban, közös szerzői estet 2013 tavaszán adták a Magyar Rádió Márványtermében. A zenekar létezése is innen datálódik. A műsor saját kompozíciókból áll, illetve klasszikus darabok (Bach, Bartók művek) átirataiból, feldolgozásaiból. A program Budapest Jazz Klubjaiban is bemutatásra került, illetve vidéki városokban is. 2016-ban ismét elkészült egy új anyag melynek bemutatója szintén a Márványteremben történt.
A zenekar hangvételét a jazz, a klasszikus zene, és a népzene hármas egysége formálja, egy meglehetősen őszinte és egyedi hangzásvilág alapján. Jellemző a kompozíciók friss és szabad felfogású játékmódja, nem ritkán trió, duó felállásban folyik a játék. A hangszerelés is igen változatos: néhol kimondottan könnyed, máskor kisérletező, vagy kortárs elemeket találhatunk játékukban. A kompozíciók mély zenei igényességgel születtek,  és a nagy dinamikai különbségek még színesebbé teszik a hangzást, amely kiváló hangszerelési megoldásokkal és egyéni szólókkal társul. A quartett tagjai egyéni stílusukat játszák, keresik őszinte tiszta hangjukat , hogy egy sajátos hangzás teremtsenek.
Így vallanak zenéjükről:
Úgy érezzük sikerült megtalálni azt a stílust, ami a klasszikus zene, népzene és a jazz ötvözetéből épül össze. Mindannyiunkat megmozgat, és örömmel tölt el. Tiszteletünk a zene és egymás iránt összetart minket, a játék ezek után már szinte magától megy.
Weisz Gábor : szaxofon
Weisz János : zongora
Boros Attila : basszusgitár
Szegő Dávid : dob
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Peti)

2017 március 30

Részletek

Dátum: 2017. 03. 30.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: