KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

TRYGVE SEIM / FRODE HALTLI DUO

Trygve Seim (szaxofon) és Frode Halti (harmonika), a két norvég muzsikus már 15 éve együtt játszanak. Frode Halti központi figurája a legfontosabb Trygve Seim-lemezeknek, amik a világhírű ECM kiadó gondozásában jelentek meg, többek között a 2005-ös “Sangam“-nak és a legutóbbi (20016-os) “Rumi Songs“-nak.
2008-ban jelent meg első duó-albumuk – szintén az ECM gondozásában – “Yeraz” címmel, ami rendkívül pozítív kritikákat kapott a nemzetközi médiában. A “Downbeat” magazin eképpen méltatja a lemezt: Trygve Seim és Frode Halti csodálatos szépségű és hangulatú tájakat jelenít meg a “Yeraz” c. albumon. Az improvizációk különös óvatossággal és elővigyázatossággal jelennek meg, olykor melankólikus szépséggel vagy pislákoló reménnyel.
A duó-formáció, mint olyan, rendkívül sikeresnek bizonyult a legkülönfélébb zenei inspirációk felhasználásában, Trygve Seim eredeti kompozíciói egyaránt merítenek az arab, az indiai, az északi és az arméniai zenéből, mint az improvizációk kiinduló pontjai.
A duó számos és sikeres turnén vett részt az utóbbi időben, többek közt fellépett a londoni, a római, a portlandi jazz-fesztiválon és hallható volt több egyéb koncerten is az Egyesült Államokban, Egyiptomban, Libanonban és Indiában.

Trygve Seim / Frode Haltli duo
Norwegian musicians Trygve Seim (saxophones) and Frode Haltli (accordion) have collaborated for more than 15 years. Frode Haltli has been a central part of several of Trygve Seim’s albums on ECM, among them “Sangam” (2005) and latest “Rumi Songs” (2016).
In 2008 their duo album “Yeraz” was released on ECM to positive reviews from international music press.
Saxophonist Trygve Seim and accordionist Frode Haltli carve out a gorgeosly serene space on Yeraz, their first duo recording. The improvisations unfold with exquisite care, in lines steeped in melancholic beauty and, sometimes, glimmering hope.Downbeat Magazine
The flexible duo format has provided a particularly useful forum for the exploration of the most divergent music, with original compositions by Trygve Seim as the central part of their repertoire, but also with Arabic, Indian, Nordic and Armenian music as starting points for improvisations.
The Seim/Haltli duo has been a popular touring unit in the last years, performing at London Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Portland Jazz Festival, concerts and tours in Europe, the US, Egypt, Libanon and India.
www.trygveseim.com
www.frodehaltli.com
Belépődíj: 1.500, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2017 június 23

Részletek

Dátum: 2017. 06. 23.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: