KÖTETBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖTETBEMUTATÓ

Az Országos Széchenyi Könyvtár, valamint a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent a

24 KARÁT
KORTÁRS KÖLTŐK VERSEI ARANY JÁNOS SZÜLETÉSÉNEK 200. ÉVFORDULÓJÁRA című kötet
– Babiczky Tibor, Kis Judit Ágnes és Parti Nagy Lajos költőkkel, valamint Boka László irodalomtörténésszel Visy Beatrix, a kötet szerkesztője beszélget –

A 2017-es Könyvhétre megjelent a 24 karát – Kortárs költők versei Arany János születésének 200. évfordulójára című kötet. Az 50 verset közreadó antológiát Visy Beatrix válogatta és szerkesztette, a kötetet Vincze Judit tervezte.
Arany János és a kortárs költészet kapcsolatairól, valamint az antológiáról Babiczky Tibor, Kiss Judit Ágnes, Parti Nagy Lajos költők és Boka László irodalomtörténész beszélgetnek Visy Beatrix moderálásával.
A bemutatón találkozhatnak a kötet szerzőivel, továbbá lesz lehetőség a gyűjtemény megvásárlására is.
Boka László: “a versekből nem egy szoborrá merevült kép rajzolódik ki a költőfejedelemről, hanem élő hagyományt jelent a mai alkotók számára, akik különböző módokon közelítettek az életmű felé, amibe sok esetben a humor is beletartozik.”
„Más csak levelenként kapja a borostyánt…” című Arany-kiállításunk napjaink Arany-kultuszára is reflektál, melynek egyik szép formája közel száz kortárs magyar költő műve, melyet az ünnepi év alkalmából a nemzeti könyvtár felkérésére kéziratos formában is elküldtek a kiállítás számára.
A belépés díjtalan.

2017 június 22

Részletek

Dátum: 2017. 06. 22.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: