KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

RÉGI VIDÁM DALAIM Vol. 2
– NYESŐ MARI SZÓLÓKONCERTJE –


A felhőtlen szórakozás érdekében felújításra kerül régi, vidám dalaim második sorozata, hiszen a januári Nyitott Műhelyes koncertbe csak egy kis töredékük fért bele…
)Fotó: Kollár Andrea

Nyeső Mari 11 éves kora óta szerepel színpadon saját dalaival. Még mindig rengeteg szerzeménye van, melyeket soha semmilyen formában nem rögzített. Akadhatnak azért rádió- és tévéfelvételek, vagyis kivételek… Pl. Mari néhány dalát (nagyjából 1991-ben) Sebő Ferenc rögzítette két televíziós műsorban is: a Zenelánc-ban és a Nyitott Stúdióban.
Van persze a 3 lemez, de ezen kívül rengeteg dal létezik, melyeket Mari csak a koncerteken adott eddig elő. Ahogy jöttek az új dalok, ezek újra és újra kiszorultak az aktuális repertoárból.
A mostani koncert alkalmával ismét ezekből a „mellőzött” dalokból merítünk egy kosárra, koncertre valót.
Vidámak és viccesek lesznek – Mari ígéri ezt. Aki itt volt, tudja, januárban mennyit nevettünk!
…Nyeső dalai elemelnek ugyan a valóságból, de mégis az életbe csöppenünk azáltal, hogy a huszonévre széthúzódva megjelent három és meg nem jelent ki tudja, hány album dalai élőben mutatják meg teljes arcukat; kell hozzájuk a varázsos személyiség. /…/ Nyeső in medias res a legmagasabb hőfokon izzik. Először azt figyelem, milyen szokatlanul kiválóan gitározik, élvezet, ahogy egy-egy fanyar harmónia közben ujjai szinte összetekerednek, surlódnak a szekundok, aztán kapom is a fejem, mert ott a gitár dallama felett tercelő énekszólam, hozzá pedig a dal megéléséből fakadó mimika. /…/ Valahol a nehéz, többszólamú fingerstyle gitározás és az ihletett énekmondás között járunk, úgy, hogy nincsen emelkedett, pátoszos érzésünk; tulajdonképpen minden nagyon egyszerűnek hat, holott mégiscsak magasrendű művészetet fogyasztunk éppen. Nyeső finom, szolid, néha apró eszközökkel ér el nagy hatást, ahogy hétköznapi életünket is univerzumként képes láttatni. Egy ponton a hátsóbb sorokból valaki bekiabál: „Imádlak!”

Végső Zoltán írásából
(ÉS, 2011. júlis. 5.)
http://www.nyesomari.hu/
https://www.facebook.com/events/1483447438552820/
A program a Summa Artium támogatásával jött létre.
Belépődíj: 1.000, diák 700 Ft

2014 május 24

Részletek

Dátum: 2014. 05. 24.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: