KONCERT A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT A KISTEREMBEN

ÓSZIRMI MESÉK ÉS ZENÉK
Négylábú kastély történetek
– Kovács Gáborján és Császár Róbert előadásában –

Élőben hallhattok meséket és dalokat. Ennél közvetlenebb formája nincs a mesélésnek, igazából ez a mesélés. Felvételről nem ugyanez. Máshol soha nem hallott és soha nem publikált szövegekről van szó. Ennél pontosabban nem tudom leírni, hogy a most elhangzó négylábú kastély történeteket miért lenne érdemes meghallgatnotok. Nincsenek róluk youtube felvételek, és egyetlen tévé vagy rádiócsatorna sem játssza őket. Ha akarjátok, csak nektek szól csak itt és csak most. Ha megosztjátok ezt a felhívást, mások is tudomást szereznek róla, nagyobb közösségben még nagyobb lehet az élmény! Várunk titeket szeretettel!
A kelta mitológiával rokon ószirmi mesevilág és zenéi szólalnak meg magyar nyelven 10 évestől 100 éves korig. Zene- és mesehallgatás közben lehet halkan duruzsolni, ételeket, italokat fogyasztani, sőt, ahogy régen a fonókban, kukoricafosztókban tették mesélés közben, lehet szőni, fonni, kötni, horgolni, kukoricát fosztani és egyéb halk és hasznos tevékenységet végezni.
(Köszönjük a tetszésnyilvánításaitokat és a megosztásaitokat, ezzel segítitek, hogy minél több ember tudomást szerezhessen az estjeinkről. A képek mellett a meséket és az énekeket is feltölthetnénk a világhálóra, de egyelőre hiszünk abban, hogy a mesék és a dalok a közös együttlétek idején töltik be igazi szerepüket. A mesemondás közös műfaj, a mesélő – jó esetben – a hallgatóival együtt alakítja a szövegeket. A reakciók, visszajelzések segítik előhoznia a rejtett tartalmakat, számára korábban ismeretlen lehetőségeket is. Bevallom, lehet, hogy ódivatúan, de hiszünk a műfaj ilyen formában történő tovább éltetésében – ne kelljen rémüldöznöm, hogy feltámasztásában. EZÉRT (IS) VÁRUNK MINDENKIT SOK SZERETETTEL!)


Egy Erdélyben a 17. században született titokzatos kódex ma is frissen
szóló meséit hallhatjátok.

Március 8-án Budán, a Nyitott Műhelyben mesélünk Négylábú kastély történeteket és játszunk hozzájuk ószirmi dalokat. Köszönjük a megosztásokat és különösen a jelenlétet: Kovács Gáborján és Császár Róbert
Idáig tartott a szűkszavú hirdetés. Innen csak az olvassa, akit részletesebben is érdekel, mi történik:
A négylábú kastélyról egy városhelyi mutatványos mesélt először „V”, a varázsló házában, Sziromság és Ószirmi határán, ahol az emlékezés fáinak ligetes világa találkozik a minden-lehet világtalanságával. Ez a mutatványos egyszer csak (holnemcsak) felpattant a varázsló folyton-folyvást forgó lapú asztalára, és megállíthatatlan szóbőséggel ontani kezdte a Városhelyen gyermekeinek mondott történeteket. Legalábbis néhány nap kimerítő történetvihara után ezt állította Tücsöknek, a tücsökből lett örök életű vándorzenésznek, miközben maga is bódulásra adta a fejét az asztal lapjáról felemelhető ködpoharak egyikének ködével. Aztán eltűnt. A történeteket Tücsök csak nagy jókedvében adja elő, olyankor mindig kedvenc dalait is odaénekli melléjük kíséretképpen. Ezt tesszük az ő nyomán mi is (ködpoharak nélkül).
További alkalmak ugyanitt, havonta egyszer, mindig péntekenként
Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2019 március 08

Részletek

Kedzés: 2019. 03. 08. – 19:00
Vége: 2019. 03. 09. – 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: