KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

Az Apokrif Folyóirat Szerkesztősége, a FISZ Fiatal Írók Szövetsége, valamint a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy az Apokrif Könyvek sorozatban megjelent

STOLCZ ÁDÁM: BECSAPÓDÁS című kötete

A Franciaországban élő költő, az Apokrif folyóirat indulása óta rendszeres szerzője, Stolcz Ádám Becsapódás című kötete az Apokrif Könyvek 2015-ös pályázatának győztes kézirataként jelent meg a 2016-os Ünnepi Könyvhétre az Apokrif és a FISZ Fiatal Írók Szövetsége közös kiadásában.
Az est házigazdája Tamás Péter, beszélgetőtársai a könyvet szerkesztő Reichert Gábor, az Apokrif Könyvek két sorozatszerkesztője, Fráter Zoltán és Nyerges Gábor Ádám, valamint a szerző, aki műveiből felolvas és több meglepetéssel is készül.
A helyszínen a kötet kedvezményes áron megvásárolható, s a szerzővel az est után dedikáltatható is.


“Akkor nem is folytatom tovább a durvaságokat, a következő vers címe: Gyomorszájon rúglak”
Hepp Ildikó felvétele – Ádám Stolcz társaságában – Kilátó Presszó

Térey János fülszövege:
Stolcz Ádám verseivel először videóüzenetben találkoztam, korunk műfaja. Robbanékony alkatnak tűnt, aki mondja bele egyenesen az arcunkba. Szakítólíra, be- és kirobbanó; hatékonyan sulykolt érvekkel alátámasztva, miért nem létezhet a beszélő és partnere közös fedél alatt („Én vagyok a férfi… / aki kitöri a nyakad, / ha a fejedet elcsavarja”). Pofonok és rúgások, gyermeki elgyöngülések, s a jó öreg spleen: „Tátogok és rosszkedvembe / belefeketednek az utcai macskák”. Netán egyfajta üvöltésterápia ez? Szóbeli agresszió? Azért csinálja, hogy a végén bocsánatot kérhessen az egészért? Lehet-e újdonságot hozni a problémahalmozó, párkapcsolati lírába? („De én, az álmatlanság, / rajtad tartom a tagolt légy-szemem, / ezt a beépített diszkógömböt.”) Ez a kataklizmaköltészet a maszkulin erőbeszéd paródiája? Is? Érdemes-e bevetni másik csatatéren? Netán túsztárgyalásra is alkalmas? S hogyan fogadják majd gender-szempontból a kedves nőtársak? És mit jelent Stolcz versbeszéde a társadalomra nézve, provokatív simogatást vagy finom fenyegetést? Ezekre a kérdésekre te találd meg a választ, olvasó.
A belépés díjtalan.

2016 szeptember 21

Részletek

Dátum: 2016. 09. 21.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: