KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Kortárs Kiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

SZABÓ BORBÁLA: SZÜLŐI ÉRTEKEZLET /ÖT DRÁMA/ című kötete
– a szerző mellett közreműködik Nényei Pál író és Végh Zsolt színész –

Szabó Borbála drámáit évek óta játsszák hivatásos és amatőr társulatok.
A legnagyobb sikert talán a Telefonfoktor ért el közülük, a saját hazugságai szövevényei közt vergődő, majd azokból kilábaló és sarkára álló orvos monodrámája. A Nincsenapám… egy kamaszlány egyre kiszolgáltatottabbá váló élethelyzetét tárja elénk, melyben csak két klasszikus írónk macska-reinkarnációi nyújthatnak menedéket és útmutatást a számára. A Szülő értekezlet visszájára fordított helyzetében a szülők térnek vissza gyermekeik viselkedésmintáihoz, miközben anarchiába, majd rémuralomba torkollik tanítónőjük hangzatos alternatív nevelési módszere. A Teljes tizedik évadban egy tévésorozat-függő fiatalasszony lép át sivár magánéletéből a sitcom világába, nem kevés kavarodást okozva ott. A Valaki meghal pedig a misztériumdráma stációban festi életkorszakaink oly szokványos, körkörösen ismétlődő helyzeteit.
Szabó Borbála jelenetei hétköznapjainké. Ám humorral, játékkal, képtelenségig elvitt helyzetkomikumával a feje tetejére állítja azt, és a karaktereiben nevetve és elborzadva ismerhetünk egymásra, önmagunkra.


Fotó: Librarius.hu

Szabó Borbála (Budapest, 1978) drámaíró, író, dramaturg, műfordító, színész. Negyedikes gimnazistaként 5. helyezést ért el az OKTV-n, így jutott be az egyetemre. Egy irodalmi pályázaton ismerkedett meg Varró Dániellel. Az egyetemen a magyar mellett észt szakot is végzett, majd a színművészeti egyetemre is járt Osztovits Levente osztályába. Írt színdarabot, regényt, dolgozott dramaturgként és színészként; készített műfordításokat észt és német nyelvről. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen drámaírást tanított. Göttinger Pál meghívására a Bárka Színházban dolgozott dramaturgként, majd szövegíróként, drámaíróként.
Kötetei:

Líra és Epika (Varró Dániellel)
Telefondoktor
A teljes tizedik évad
Nincsenapám seanyám
Vicces, királykisasszony?

Szülői értekezlet
Kerengők. Csongor és Tünde
; szöveg Vörösmarty Mihály alapján Szabó Borbála; Tilos az Á Könyvek, Bp., 2016
Nincsenapám, seanyám
; Tilos az Á Könyvek, Bp., 2016 (Vészkijárat)
Szabó Borbála–Varró Dániel: Líra és Epika. Mesejáték; Pagony, Bp., 2017
A belépés díjtalan.

2018 december 13

Részletek

Dátum: 2018. 12. 13.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: