KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Liget Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

 

PETRIK IVÁN: KI ÖLTE MEG JEAN CASSINIT? című novellás kötete

 

a kötetet a Liget szerzői ajánlják –

 

 

Senki. ” Ezzel a mondattal kezdődik a novelláskötet címadó elbeszélése, amelyből – pár sorral lejjebb – megtudhatjuk, Jean apját, akit szintén Jean Cassininek hívtak, 1956 októberében Budapesten, a Mester utca és a Körút sarkán a Vörös Hadsereg golyószórói kaszálták le, de ez egy másik történet, amelyet a szerző nem mesél el. Jean Cassinit tehát nem ölték meg, illetve mégis megölték, és hasonló ellentmondásokkal, furcsaságokkal rendszeresen szembesülhetünk Petrik Iván szövegeiben. (vargarockzsolt: http://vargarockzsolt.blog.hu/2011/09/08/petrik_ivan_ki_olte_meg_jean_cassinit)

 

 

Petrik Iván

 

„Csak ha ebből az örökkévalósággal fenyegetett mozdulatlanságból kifordulok, s félrehúzom a nagyra nőtt, csillogó zöld leveleket, látom a hatalmas mérleget. Egyik oldalára már felhalmozták a tíz tengeralattjárót…” (A kötet fülszövege.)

 

Petrik Iván 1971-ben született Balassagyarmaton. Az ELTE BTK-n végzett történelem szakon. Prózát, verseket és elvétve történelmi tanulmányokat ír. Jelenleg Pápán él. Elsősorban a Ligetben és a Holmiban jelennek meg versei, elbeszélései.

 

Bővebben: http://www.liget.org/folyoirat.php

 

A belépés djítalan.

2011 október 08

Részletek

Dátum: 2011. 10. 08.
Időpont: 16:00 - 18:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: