RIVETTE-FILMKLUB 5..

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

RIVETTE-FILMKLUB 5..

Az ötéves Szerzői Filmklub 2011-2012-ben bemutatja:

 

FÖLDI SZERELEM

 

– “Bevezetés JACQUES RIVETTE álomszínházába…”, meghívott előadó: SÁROSI ATTILA filmesztéta –

 

 

Rivette maga

 

 

Földi szerelem (L’ amour par terre) rendezői változat! – színes, feliratos, francia film, 158 perc, 1984, rendező: Jacques Rivette, író: Marilu Parolini, Pascal, Bonitzer, forgatókönyvíró: Pascal Bonitzer, Marilu Parolini, Suzanne Schiffman, Jacques Rivette, operatőr: William Lubtchansky, vágó: Nicole Lubtchansky, szereplők: Jean-Pierre Kalfon (Clémont Roquemaure), Jane Birkin (Emily)

Geraldine Chaplin (Charlotte), André Dussollier (Paul), Isabelle Linnartz (Béatrice), Sandra Montaigu (Eléonore), Szabó László (Virgil), Facundo Bo (Silvano)

 

 

Geraldine Chaplin, André Dussollier, Jane Birkin

 

 

A történet két színészről, egy rendezőről és egy színdarabról szól. Az első jelenetben ketten kilépnek a fürdőszobából, amikor váratlanul bámészkodók tömege lepi meg őket. Mint kiderül, az emberek egy lakásban bemutatott előadás nézői. Köztük van Clémont, a rendező, aki meghívott a lakására két színésznőt, Emily-t és Charlotte-ot, hogy együtt dolgozzanak a színdarabon. Clémont valamikor Béatrice-szel élt, de a nő hirtelen, titokzatos körülmények között eltűnt. Clémont most legújabb szeretőjével, Paul-lal osztja meg az otthonát, aki mágus. A férfi varázserejének hatására a két színésznő betekintést nyer a saját jövőjébe. A színdarabról kiderül, hogy kísértetiesen hasonlít a rendező életére. Egy héttel később az alkotást bemutatják, ezzel együtt pedig Clémont és barátai életében különböző változások mennek végbe. A történet érdekes és meglepő módon, a színelőadás utolsó jelenlétével ér véget.

A teljes Jacques Rivette-életműsorozatról: www.szerzoifilmklub.atw.hu

 

Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik!)

2011 október 07

Részletek

Dátum: 2011. 10. 07.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: