KÖNYVBEMUTATÓ ÉS KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ ÉS KONCERT

A Hungarovox Kiadó, a Magyar Napló Kiadó valamint a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

JAHODA SÁNDOR TELEPÍTETT IDILL (versek), valamint
KÓKAI JÁNOS: KÉSEI ALPINISTA (versek) kötete
Moderátor: Gláser Diána
Az est második részében: Kókai János jazz zongora koncertje, John Coltrane-ra emlékezve

Biztos forrásból tudom, hogy Jahoda Sándor utolsó verseskötetét tartja kezében a kedves olvasó. Hogy mi késztet egy még mindig fiatalnak számító költőt arra, hogy hátat fordítson a művészi kifejezésmód ezen kiváltságos formájának, talán elmondja a kötet. Mindenesetre bátran vegyük magunkhoz a keserű pirulákat, melyekkel telepakolta a szerző, aki azt vallja, hogy a válság életünk szerves része, ráadásul elég agyafúrt ahhoz, hogy színes és gazdag formákban vegyen körül bennünket, hátha az álcázásnak köszönhetően nem vesszük észre jelenlétét. Vessük bele magunkat ebbe a vásári forgatagba, amelyben Jahoda Sándor eredeti hangú kikiáltóként teljesít szolgálatot, és engedjük, hogy megtaláljanak összetéveszthetetlen hangú versei. Biztosan találunk köztük olyat, amelyben magunkra ismerünk, de lesz olyan is, amelyik főbe kólint, mint magányos, kimerült úszót a tengerbe vetett palackposta. Bárhogy is nézzük a dolgot, a művészet arról győz meg, hogy nem vagyunk egyedül.
/Filip Tamás/

Ne legyenek illúzióink… – erre figyelmeztet minket Kókai János, második verseskötetével. A szerző mozaik-művészként próbálja össze- illetve, visszailleszteni a (töredékes) részeket. Két pokol közt levegőt vesz, levegőt szív, úgymond mászás közben, a költő. Két pokol közt verset ír.
/A Kései alpinista fülszövege/

Jahoda Sándor 1976-ban született, Budapesten, jelenleg is itt él. 2004-től publikál irodalmi folyóiratokban. Szinte kizárólag csak verseket ír. Eddig öt verseskötete jelent meg.
Kókai János
(1972. Budapest) költő, író, drámaíró, színész, rendező. Írásai eddig a Magyar Napló, a Hitel, a Liget, valamint a Napkút c. folyóiratokban jelentek meg. Társulata rendszeresen színre viszi színdarabjait.
A belépés díjtalan.

2016 január 25

Részletek

Dátum: 2016. 01. 25.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: