KÖNYVBEMUTATÓ ÉS SZÍNHÁZ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ ÉS SZÍNHÁZ

A L’Harmattan Kiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

TAKÁCS-SÁNTA ANDRÁS: A KÖZLEGELŐK KOMÉDIÁJA
A közösségek újrafelfedezése mint kiút az ökológiai válságból című kötete
– közreműködik: a szerző, valamint a Nem Privát Színház –


A címlapon: Závorszky-Simon Márton festménye

Az ökológiai válság mindnyájunk életminőségét fenyegeti. Ha el akarjuk kerülni, hogy az éghajlatváltozás, az élővilág elszegényedése vagy a talajpusztulás katasztrófákhoz vezessen, alaposan változtatnunk kellene életmódunkon. A könyv fő állítása szerint mindehhez az egyik legfontosabb, ám mindeddig igencsak elhanyagolt lépés a közösségek újrafelfedezése lenne. A kötet vezérfonala a számos tudományterületen használt, a környezeti problémákra is remekül alkalmazható „közlegelők tragédiája” tanmese – ám friss szemmel tekint erre a modellre. Hogyan segíthetnek helyi közösségek komédiába fordítani a tragédiát, vagyis az ökológiai válságot? Mit tanulhatunk mindehhez két távoli sziget lakóitól? Mi jellemzi azokat a hazai ökofalvakat és más helyi ökoközösségeket, amelyek már elindultak ezen az úton?

Takács-Sánta András (1974-) ökológus, az ELTE docense – a Társadalomtudományi Karon a humánökológia mesterszak igazgatója, a Természettudományi Karon a Környezettudományi Centrum munkatársa. A helyi ökoközösségeket segítő Kisközösségi Program szakmai vezetője. Korábbi könyve Bioszféra-átalakításunk nagy ugrásai címmel jelent meg a L’Harmattan Kiadónál.
“A könyvet én magam mutatom majd be – szándékaim szerint tömören és érdekesen. Ugyanakkor az esemény egyik különlegessége lesz, hogy a Nem Privát Színház társulata egy rövid színházi performanszot ad elő. A bemutatón természetesen kapható lesz a kötet (kedvezménnyel, bár amúgy se drága), sőt, a másik két könyvem is:
– az idén júniusban megjelent, a Kisközösségi Program munkatársaival közösen írt Építőkockák egy új világhoz (www.kiskozossegek.hu/epitokockak),
A Bioszféra-átalakításunk nagy ugrásai (amely ugyan 2008-as, ám még korántsem elavult).
Mivel a Nyitott Műhelyben nem lesz másik esemény aznap, a bemutató után ott maradhatunk nagyon kellemes környezetben beszélgetni, borozgatni – és nem utolsósorban enni: házigazdánk, Finta Laci főztjét magam már sokszor kóstoltam, mindenkinek csak ajánlani tudom.”
A belépés díjtalan.

2017 szeptember 18

Részletek

Dátum: 2017. 09. 18.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: