KÖNYVBEMUTATÓ ZENÉVEL

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ ZENÉVEL

A Vigilai Kiadó és Folyóirat, az Úf Forrás Lap- és Könyvkiadó, valamint a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

VASADI PÉTER: SZERELEM ÉS SZERELEM (válogatott versek), valamint TENGER MÖGÖTT című kötetei
– a kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Ughy Szabina, Bende József, Cseke Ákos, Jász Attila, Szénási Zoltán, zene: Dresch Mihály –

Vasadi Péter könyvbemutató (a Tenger mögötte és Szerelem és Szerelem) és kerekasztal-beszélgetés: Ughy Szabina költő, Bende József szerkesztő (Vigilia), Cseke Ákos filozófus, Jász Attila költő (Új Forrás) és Szénási Zoltán irodalomtörténész, szerkesztő (Új Forrás) részvételével.
Közreműködik: Dresch Mihály


A fotó budapesti otthonának udvarán készült 2015. február 27-én, fotó: Czimbal

Vasadi Péter Kossuth-díjas magyar költő, író, esszéíró, irodalomkritikus, műfordító 1926-ban született Újpesten. Magyar-német (orosz) szakos tanári diplomáját az ELTE-n szerezte, ezt követően tervezési csoportvezetőként dolgozott, majd 1967-től az Új Ember és a Vigília keresztény lapok munkatársa lett. Közben 1970-ben elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) újságíró-iskolát. 1972-ben jelentek meg első versei (A magunk kenyerén c. antológia). Később egyre több önálló kötettel jelentkezett. 2017-ben, 91 éves korában hunyt el.
Esterházy Péter többek között ezt írta a 60. születésnapjára:
“A révület versei ezek, de VP nem a látomásait írja, hanem (csak) erősen néz, és azt. Nem szemlélődés ez, hanem küzdelem. S vele együtt megtudunk valamit az életünkről, a létünkről, néha már-már arról is, mit jelent kereszténynek lenni. Hogy mi volna az a hit, ami nemcsak törvény. A versek mintha azt mondanák, rendíthetetlen örömöt jelent. Örömben élni, ennyit, csak.”
Házigazda: Csendes Toll és Fintalaci
A belépés díjtalan, de támogatást elfogadunk!

2018 december 18

Részletek

Dátum: 2018. 12. 18.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: