KÜLÖNLEGESSÉGEK – HARMAT GYÖRGX FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÜLÖNLEGESSÉGEK – HARMAT GYÖRGX FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

BARRY JENKINS: HOLDFÉNY

Holdfény /Moonlight/ – amerikai filmdráma, 2016, 111 perc, rendező: Barry Jenkins, operatőr: James Laxton, forgatókönyvíró: Barry Jenkins, Tarell Alvin McCraney, vágó: Joi McMillon, Nat Sanders, producer: Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Adele Romanski, zene: Nicholas Britell, szereplők: Little – Alex R. Hibbert, Black / Chiron – Trevante Rhodes, Juan – Mahershala Ali, Teresa – Janelle Monáe, Paula – Naomie Harris, Kevin – Andre Holland, Terrence – Shariff Earp, Azu – Duan Sanderson
Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésének legfontosabb részeit. A kisgyerek Little Miami leszakadó részén él egyedülálló és drogfüggő anyjával. Itt ismerkedik meg a drogdíler Juannal, és a felnőtt férfival barátságot köt a saját korosztályából kitaszított fiú. A tinédzser Chiron a nemi érés szakaszába lépve keresi identitását. Végül a felnőtt, kigyúrt, harmincas Blackkel zárul a történet, aki képes szembenézni múltbeli énjével és korábbi traumáival. Vajon mik azok az események, amelyek a legnagyobb hatással vannak életünkre? Kik befolyásolják leginkább a jellemünket? Ezekre az univerzális kérdésekre próbál választ találni Barry Jenkins lírai filmje. A Holdfény időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről.


A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
További alkalmak (a műsorváltozás jogának fenntartásával):
május 8. Sindo Kaneto: A kopár sziget
június 12. – Godfrey Reggio: Kizökkent világ
Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Votisky László)

2019 április 10

Részletek

Dátum: 2019. 04. 10.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: