LÉLEK FILMEK 10.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

LÉLEK FILMEK 10.

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Filmklubja

REISZ GÁBOR: VAN VALAMI FURCSA ÉS MEGMAGYARÁZHATATLAN


Kedves Filmbarátok!
Ezúton invitálnánk meg Benneteket a félév második PPK-s filmklubjára! Reméljük most is sokan tartotok velünk erre az utazásra:)
A filmünk több kérdést vet fel, mint amennyi választ ad, ezért ez utóbbi felderítése a mi feladatunk lesz: VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan.
Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan – magyar játékfilm, 2014, 90 perc, rendező: Reisz Gábor, forgatókönyvíró: Reisz Gábor, operatőr: Reisz Gábor, producer: Berkes Júlia, Bosnyák Miklós, vágó: Tálas Zsófia, szereplők: Ferenczik ÁronSzentesi Áron, Horváth Miklós – Hamza Miklós, Győriványi Bálint – Győrvári Bálint, Owczarek Tomi – Juhász Tamás, Lukács Roland – Roland, Jakab Juli – Eszter, Takács Katalin – Szentesiné Erzsébet, Makranczi Zalán – Szentesi Balázs, Kapronczai Erika – Anna, Kovács Zsolt – Szentesi Endre, Nagy Viktor – Pénztáros
Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Itt tart most Áron 29. évében. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását. Áron csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban és a kiszámíthatatlanságban mégis tart valahová, amikor elmegy innen. Oda jut, ahová mindenki más: a rendbe, fegyelembe, a szívfájdalom elmúlásába, a 2 centivel a föld fölött járásba. De egy budapesti ezt nem bírja, kell a súly a lelkének, mert ez tartja a földön. Áron végül megtanulja ezt, Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.
Menetrend: Filmvetítés: 18:45-20:30
Kötetlen beszélgetés a Vágatlan verzió tagjaival 20:45-
Az összejövetel helyszínéül a kulturális élet titkos ékszerdoboza, a Nyitott Műhely szolgál.
További vetítések:
április 14. kedd
május 12. kedd
június 9. kedd
A belépés díjtalan.
Várunk szeretettel minden kedves visszatérő és új érdeklődőt!

2020 március 10

Részletek

Dátum: 2020. 03. 10.
Időpont: 18:45 - 23:00