SZÍNHÁZ-FILMKLUB

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

SZÍNHÁZ-FILMKLUB

CSAJKOVSZKIJ: ANYEGINa BOLSOJ új előadásában

– a vetítés utáni beszélgetést KOLTAI TAMÁS vezeti –

Áprilisban indult filmklub-sorozatunkban klasszikus színművek filmváltozataival, nevezetes előadások filmes adaptációival szeretnénk megismertetni a közönséget. Shakespeare, Brecht, Goldoni, Williams színművei, a rendezők között Max Reinhardt, Fritz Lang, Giorgio Strehler, Peter Brook, színészek Greta Garbotól Paul Newmanig.

Vendégünk: Koltai Tamás

“Az előadás minden képzeletet felülmúlóan jó! A szereplők többnyire fiatal orosz énekesek, magyar embernek nem mondanak sokat a nevek, lévén oly kevéssé ismerjük, mi van ma Oroszországban. Annyit mondhatok, hogy ebben minden szereplő énekhangban, játékban is hibátlan teljesítményt nyújt. Továbbá a társaság (vagy kórus) is csupa egyedi személyiség, tökéletes kidolgozottsággal mindenki másképp reagál a történésekre. Személyes benyomásként azt mondhatom még, hogy a családban nem szoktunk sokat beszélgetni egy előadásról – ez még napokkal később is gyakori téma volt. Kockázati tényező, hogy aki azt megnézi, annak egy ideig nem lesz kedve a Magyar Államiba menni.” (Sztrókay Kálmán)

Anyegin a Bolsoj előadásában, rendezte: Dimitrij Cserjnakov, vezényel: Alexandrer Vedernyikov, szereplők: Mariusz Kwiecien (Anyegin), Tatiana Monogarova (Tatjana)

A sorozat szerkesztője: Sztrókay Kálmán

Belépődíj: 900 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2009 szeptember 22

Részletek

Dátum: 2009. 09. 22.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: