TÁNC

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

TÁNC

ÁTVÁLTOZOM, TEHÁT ÜNNEPLEK
HROTKÓ HELÉNA és HARASZTI DÓRA ESTJE


“Kell, hogy a fa lelke szabad legyen. Lábait nem emelheti. Gyökerei a Föld közepe felé bújnak, talán a még tűzmeleg mag irányába, titokzatos küldetésekkel.” /Kokas Klára: A deszka galaktikája/

Egy közös utazásra hívjuk nézőinket, melynek során a Nyitott Műhelyből indulva meglátogatjuk Budapest egy kevéssé ismert tájegységét, a Kissvábhegyet. A felfelé út során hozzánk szegődött tárgyakkal megajándékozzuk a hegy egy rejtett csodáját, az öttörzsű fát.
A lefele út  “hozományai” szerves részeivé válnak a sétát megkoronázó táncelőadásnak, mely egyben a városi környezetben oázisként fennmaradt természeti helyek ünnepe. Testet ölt, hanggá formálódik a hegy és a fa.
Tervezett program:
17.30: érkezés, a program ismertetése, ismerkedés, hangolódás.
18.00-19.30: séta-rítus a fához és vissza a Nyitott Műhelybe
19.45-20.30: butohtánc-előadás élőzenével
20.45- : közönségtalálkozó és élménymegosztás 
Hrotkó Heléna: hangadó táncos
Haraszti Dóra: mozgó zenész
Rólunk:
Hrotkó Heléna:
Kortárs táncosként végeztem felsőfokú tanulmányaimat Budapesten, majd Olaszországban képeztem magam tovább a Spazio NU studióban, ahol először találkoztam a Butohval (2011). Azóta életem szerves részévé vált ez a táncforma, ami egyben életszemlélet is számomra. Öt éve dolgozom az “Élőkép Színházzal” előadóként és emellett szabadúszó táncos és tánctanár vagyok.
Haraszti Dóra:
Régi zenét tanultam Lipcsében. Jelenleg furulyát tanítok és különböző formációkban játszom (pl: Recurring Company, Sospiratem). Igazán a csend inspirál. Az abból születő improvizációban találom meg azt a mély jelenlétet, amit a zenében keresek.
Jegyár:
kedvezményes: 1500
normál: 2000
támogatói: 3000

2016 szeptember 23

Részletek

Dátum: 2016. 09. 23.
Időpont: 17:30 - 19:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: