X. FRANCIA FILMÜNNEP: Michel Piccoli 1925-2020

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

X. FRANCIA FILMÜNNEP: Michel Piccoli 1925-2020

A Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvtár és Könyvkiadó, a Szerzői Filmklub, valamint a Nyitott Műhely 2020-ban bemutatja:

IN MEMORIAM MICHEL PICCOLI
JACQUES DOILLON: A PURITÁN LÁNY
Meghívott előadó: Sárosi Attila filmesztéta

A 2006-ban alakult Szerzői Filmklub évek óta minden nyáron már-már hagyományteremtő céllal – a Francia Nemzeti Ünnephez kapcsolódóan – egy-egy különleges, idehaza csak ritkán látható francia filmmel kedveskedik a filmbarátoknak.
A Szerzői Filmklub, a Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvtár és Könyvkiadó, továbbá a Nyitott Műhely idén a nemrégiben elhunyt Michel Piccolira emlékezik.

Michel Piccoli és Sandrine Bonnaire

A puritán lány /La puritaine/ – Francia-belga filmdráma, 1986, 90 perc, rendező: Jacques Doillon, forgatókönyvíró: Jacques Doillon, Jean-François Goyet, zeneszerző: Philippe Sarde, operatőr: William Lubtchansky, szereplők: Michel Piccoli – Pierre, Sandrine Bonnaire – Manon, Sabine Azéma – Ariane, Laurent Malet – François
A színházigazgató Pierre (Michel Piccoli) leánygyermekét várja haza. Manon (Sandrine Bonnaire) egy éve hagyta el a szülői házat. A várakozás feszültségét a fiatal színészkollégák úgy próbálják meg feloldani, hogy több variációban is eljátsszák Pierre-nek a lehetséges találkozás(oka)t. A társulat ezáltal próbálja meg feltárni és megérteni a “tékozló” leány indítékait. A valóságban aztán újra fellángol köztük a veszekedés, titkok, félreértések, bűnök kerülnek felszínre, az apa-lány kapcsolat megannyi kényes, fájdalmas kérdése is megfogalmazódik…
A Magyar Narancs interjúja Michel Piccolival.

* * *
Tervezett program (a változtatás jogának fenntartásával):
Szeptember 4.
Október 2.
November 6.
December 4.
2021:
Január 8.
Február 5.
Március 5.
Április 2. vagy 9.
Május 7.
Június 4.
Július 14. XI. Francia Filmünnep: Fehér György emlékvetítés
Belépődíj: 1.000 Ft (Önkéntes jegyszedő: Balogh László Bacilus)

2020 július 14

Részletek

Dátum: 2020. 07. 14.
Időpont: 19:00 - 22:00