BORSMENTA KÓSTOLÓKLUB

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

BORSMENTA KÓSTOLÓKLUB

SZIA ÉDES!
– a kései szüret csodái –

„A kései szüret a legédesebb” – szokta kedvesen mondogatni Tompa Imre borszakíró barátunk, és noha ő ilyenkor nem feltétlenül a borra, inkább a virágzó szépasszonyokra gondol, mi most ezen a kóstolón bebizonyítjuk, hogy a „late harvest” valóban csodálatos.
A „késői szüret” kifejezéssel egyébként azokat a borokat szokás illetni, amelyekhez a szőlőt a szokásosnál néhány héttel vagy akár egy-két hónappal később szedték le, így a töppedt szemekben koncentrálódik a cukortartalom. Érlelődhetnek acéltartályban, vagy akár hordóban, az eredmény mindenképpen egy jól fogyasztható, természetes édes bor lesz, az érlelés hosszától és stílusától függően friss vagy aszalt gyümölcsös, körtés, barackos, bodzás, mézes illat- és ízjegyekkel.
A klubesten több borvidéket és több borstílust is lesz alkalmunk megismerni. Kóstolunk késői egri leánykát. tokaji kabart, furmintot, hárslevelűt és ezek házasításait, tartályos és hordós borokat, sőt még hordómintát is. A végére pedig tartogatunk egy igazi különlegességet: a Bezerics Pincészet pátria szőlőfajtából készült jégborát.
A részletes borsort hamarosan közöljük.
A kóstolót Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője, és Bernáth-Ulcz Adél szőlész-borász szakmérnök vezeti.
A borsort hamarosan közöljük!
A kóstoló ára 5.000 Ft, a helyszínen készpénzben fizetendő.
Kérünk benneteket, hogy részvételi szándékotokat feltétlenül jelezzétek előre a borsmenta.edit@gmail.com címen.

2019 február 20

Részletek

Dátum: 2019. 02. 20.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: