ÉSZT HÉT – KETTŐS KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ÉSZT HÉT – KETTŐS KÖNYVBEMUTATÓ

A Magyarországi Észt Intézet, a Gondolat és a Typotex Kiadó, továbbá a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

TIIT ALEKSEJEV: AZ ERŐS VÁROS és
ANDRUS KIVIRÄHK: AZ EMBER, AKI BESZÉLTE A KÍGYÓK NYELVÉT című kötete

Az irodalom kedvelőinek örömére idén két neves észt szerző is Magyarországra látogat az Észt hét során, hogy műveik magyar nyelvű megjelenésének apropóján találkozzanak az olvasókkal. Tiit Aleksejev és Andrus Kivirähk Budapesten és Szegeden beszélgetnek a frissen megjelent kötetekről észt nyelven, magyar tolmácsolással.

Tiit Aleksejev: Az erős város (Gondolat, fordította: Lengyel Tóth Krisztina)
Tiit Aleksejev történelmi és a pszichológiai regényt sajátosan ötvöző trilógiájának második része ott folytatja a történetet, ahol az első rész, a 2013-as Észt héten bemutatott A zarándokút abbahagyta. A hős ezúttal is Dieter, az alacsony sorból származó, bibliofil lovag, akinek kalandjait izzó hőség, harc, éhség, szerelem és régi történetek szövik át. „Mert csak egy-egy fuvallat minden emberfia, fuvallat és tollpihe az igazság és hamisság mérlegének serpenyőiben.” A budapesti bemutatón a kötet fordítója, Lengyel Tóth Krisztina műfordító, tanár, mesemondó és Böröczki Tamás, a Gondolat kiadó szerkesztője beszélgetnek a szerzővel. Szegeden a fordító és az író találkoznak a közönséggel. A könyv és a kiadó korábban megejelent észt kötetei (Tiit Aleksejev: A zarándokút, Tõnu Õnnepalu: Mandala) a helyszínen legalább 30% kedvezménnyel megvásárolhatók. http://www.gondolatkiado.hu/az_eros_varos

Andrus Kivirähk: Az ember, aki beszélte a kígyók nyelvét (Typotex, fordította: Kőhalmy Nóra)
A talán legnépszerűbb kortárs észt író Andrus Kivirähk új kötete Kőhalmy Nóra fordításában, a Typotex kiadó gondozásában látott napvilágot. Az ember, aki beszélte a kígyók nyelvét történelmi hűségre véletlenül sem törekvő, fanyar humorral átszőtt, már-már egzisztencialista fantasy. A könyvről Budapesten a szerző, a fordító és Pomsár Péter blogger beszélgetnek. Szegeden Tóth Viktória, a Tartui Egyetem volt magyar lektora és Váraljai Anna a Szegedi Tudományegyetem Filozófia Tanszékének oktatója tartják szóval a vitriolos tollú vendéget. A könyv a helyszínen 40 % kedvezménnyel megvásárolható, de ugyanezzel az engedménnyel online is beszerezhető. Írd be a KIGYO kuponkódot a www.typotex.hu oldalon a fizetésnél!
További információ: http://www.esztorszag.hu/esemeny/ket-eszt-szerzo-egy-este-dupla-konyvbemutato-az-eszt-heten
#eunic
A belépés díjtalan.

2016 március 22

Részletek

Dátum: 2016. 03. 22.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: