KAMARAMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KAMARAMŰHELY

ÁVÉD JÁNOS – FENYVESI MÁRTON DUÓ

 

 

Ávéd János szaxofonos, zeneszerző és tanár. Kreatív zenei gondolkodásával sok helyen találkozhatnak a hazai jazz-rajongók, huszonnyolc évesen több zenekart is vezet, tagja többek között a Modern Art Orchestrának, a Kéknyúlnak és Váczi Dániel együtteseinek, szólistaként Harcsa Verával nemrég Új-Delhibe is eljutott. Saját zenekarai: ÁJ Balance, ÁJ Quartet.

Fenyvesi Márton alig huszonöt éves, de már az egyik legkeresettebb hazai jazzgitáros, pár év alatt tucatnyi formációban fordult meg, nemrég pedig létrehozta saját trióját, az EgoTripet, amelyben a fusion/groove-os hangzást keveri kísérletezőbb poppal és kortárs elektronikával. Nyitott, fogékony, kihívásokra éhes típus, esetében a szüntelen kalandozás, mondhatni, életforma. Egyelőre széles karcsapásokkal halad a pályán, így abba olyan kanyarok is beleférnek, mint a legfrissebb Geszti-termék, a Gringo Sztár.

„Vannak olyan muzsikusok, akik kvázi az anyatejjel szívják magukba a hagyományos jazzt, annak nyelvét gyerekkoruktól elsajátítják és ugyanúgy anyanyelvi szinten beszélik, akár a feketék – magyarázza Márton. – Mondhatni, belülről érkeznek a műfajba. Mások viszont, ahogy én is, kívülről közelítünk a jazz világához. Felmérjük a tényezőit, próbáljuk megismerni, és aztán minél jobban elsajátítani. Nem azt mondom, az egyik jobb a másiknál, de ez két különböző út. Az elmúlt években szerencsére a magyar jazz számtalan rétegében meg tudtam felelni. Persze sokszor játszottam olyat, ami nem az én világom, de a közeg ekkor is rengeteg pozitív energiát sugárzott felém. Annak ellenére, hogy a magyar zenei élet tele van negatív erővonallal.”

 

Fenyvesi Márton

Bővebben: http://www.friweb.hu/janosaved/

http://www.martonfenyvesi.hu/

 

A koncert az Artisjus támogatásával jött létre:www.artisjus.hu

 

Belépődíj: 1.000, diák 800 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2011 október 27

Részletek

Dátum: 2011. 10. 27.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: