KÉSELÉS VILLÁVAL

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÉSELÉS VILLÁVAL

KIADÓI STRATÉGIÁK III.
Vendégeink: KÁROLYI CSABA és RADNÓTI SÁNDOR
– beszélgetőtársak, a sorozat szerkesztői: Csete Soma és Vida Kamilla –Az idei szezon utolsó Késelésén Károlyi Csaba kritikus, szerkesztő, az ÉS-kvartett moderátora, valamint Radnóti Sándor kritikus, esztéta, irodalomtörténész, a Holmi egykori szerkesztője lesznek a vendégeink. Értelmiségi szerepmodellek, rendszerváltás, a kánonképzés felelőssége, az irodalomkritika fordulatai az elmúlt évtizedekben és perspektívája a jelenben, Holmi, ÉS, csupa nyalánkság. Gyertek, gyertek!
Márciustól megújult a Késelés Villával, és a fiatal irodalmárok szerzői estek keretében történő bemutatása helyett tematikus programmal jelentkezik. A fiatal irodalmi közösséget érintő kérdésekre ezentúl fókuszáltabban, már beágyazott szerzők, szerkesztők és irodalomszervezők meghívásával próbál válaszokat keresni a sorozat. A közös kapcsolódási pontok és a szerzői reprezentáció problémáin túl immár a vitáé lehet a főszerep. Nem fognak elmaradni a meglepetések, csupán új formát öltenek, egy dolog viszont változatlan marad: az est utáni bulin a talpalávalót továbbra is a meghívottak playlistjei szolgáltatják majd.
Az est házigazdái Csete Soma és Vida Kamilla.
A nyári szünetet leszámítva havonta két új vendég érkezett a Műhelybe. Eddig megfordultak nálunk: András László, Babiczky Tibor, Fehér Renátó, Zilahi Anna, Kállay Eszter, Mohácsi Balázs, Borda Réka, Vajna Ádám, Korpa Tamás, Nagy Kata, Biró Krisztián, Ferencz Mónika, Kali Ágnes, Körösztös Gergő, Deres Kornélia, Szabó Marcell, Purosz Leonidasz, Turi Tímea, Celler Kiss Tamás, Láng Orsolya, Dezső Kata, Kiss Lóránt, Bordás Máté, Terék Anna, André Ferenc, Mucha Dorka, Nagy Gabriella, Péczely Dóra, Tóth-Czifra Júli, Szegő János, Nyáry Krsiztián, Sárközy Bence.

További alkalmak:
ősszel
Facebook ajánló.
Interjú a Literán.
Remek értékelés a sorozatról az ELTE online felületén.
A belépés díjtalan.

2019 június 17

Részletek

Kedzés: 2019. 06. 17. – 19:00
Vége: 2019. 06. 18. – 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: