KÜLÖNLEGESSÉGEK – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÜLÖNLEGESSÉGEK – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

JACQUES TATI: HULOT ÚR NYARAL


Tati szobra a forgatás egykori helyszínén (,

Hulot úr nyaral /Las vacances de Monsieur Hulot/ – francia vígjáték, 1953, 83 perc, rendezte: Jacques Tati, operatőr: Jacques Mercanton, Jean Mousselle, zeneszerző: Alain Romans, producer: Fred Orain, Jacques Tati, forgatókönyvíró: Pierre Aubert, Jacques Lagrange, Henri Marquet, Jacques Tati, író: Jacques Tati, látványtervező: Henri Schmitt, vágó: Suzanne Baron, Charles Bretoneiche, Jacques Grassi, szereplők: Mr. Hulot – Jacques Tati, további szereplők: Nathalie Pascaud, Michelle Rolla, Valentine Camax, Lucien Frégis
Hulot úr ez alkalommal ellátogat a franciák egyik kedvelt nyaralóhelyére, a bretagne-i tengerpartra. Bár a jóindulat szobrát lehetne faragni róla, akármerre megy, káosz, nyugtalanság, botrány támad nyomában, kíváncsi tekintete a dolgok fonákját tárja elénk kacagtatóan szellemes formában.Jacques Tati, a francia filmvígjáték egyik nagy klasszikusa ezzel a filmjével indította híres Hulot-sorozatát, amelyben a csetlő-botló, szomorú clown-címszereplőt saját maga személyesíti meg a nagy némafilm-komédiások modorában.


A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
További alkalmak (a műsorváltozás jogának fenntartásával):
március 13. – Jacques Tati: Playtime
április 10. – Barry Jenkins: Holdfény
május 8. Sindo Kaneto: A kopár sziget
június 12. – Godfrey Reggio: Kizökkent világ
Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Votisky László)

2019 február 13

Részletek

Dátum: 2019. 02. 13.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: