ZENÉS IRODALMI EST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ZENÉS IRODALMI EST

“Bejárva ország, világ”
GALYAS ÉVA KLÁRA és MÁSIK JÁNOS közös estje

Várunk titeket sok szeretettel a Nyitott Műhelybe, egy elképesztő utazásra az irodalom és a zene fantasztikus ölelésében. Másik János és Galyas Éva Klára az est házigazdái, akik biztosítják a felemelő és őszinte pillanatokat. Egy fantasztikus utazás a szerelem, veszteség, bátorság hármasában, két alkotóval, akik világa nálunk találkozik egy zenés-irodalmi estben.

Másik János pályáját jazz muzsikusként kezdte a 70-es évek elején . A fiatal
muzsikusokból álló Interbrass zenekar zenei vezetője, majd a jazz legenda Szabó Gábor világhírű
gitáros tévé koncertjeinek résztvevője 1974-ben és 77-ben. Ugyanezen évek alatt Cseh
Tamással és Bereményi Gézával együtt megírjak és előadják a Levél nővéremnek
előadást illetve lemezt. Részt vesz a 80-as évek underground zenekarainak a Trabant , a Balaton és az
Európa Kiadó koncertjein és lemezein. A 80-as évek végén Trance Balance nevű zenekarával koncertezik, közben két jelentős színházi munkát készít Spiró Györggyel, az Ivan Kusan darabból fordított Galócza című zenés játékot, melyet a Katona József Színház játszott, és az Ahogy tesszük címűt a Vígszínházban. A 90-es évek végén alakította meg a Heart Rock Company formációt, egy lemezt is készítve Bálint István szövegeire. A dal mint kifejezési forma változatlanul foglalkoztatja, legutóbb 2017 szeptember 2-án tartott egy előadást a Várkert bazárban barátaival, ahol dalai mellett a versei is elhangzottak.

Galyas Klára Éva pályáját a Magyar Televízióban kezdte, mint szerkesztő riporter, később a Rádió C-ben, illetve a Kanadai Magyar Tv-ben dolgozott műsorvezetőként. Az írással komolyabban Kanadában kezdett el foglalkozni, első verses kötete 2010-ben jelent meg, Rólam vagy Rólad címmel. Folyamatosan publikál, online irodalmi lapokban, több novellája jelent meg. Versei antológiákban jelennek meg azóta is. Jelenleg saját civil szervezetében dolgozik, kommunikációs kampányokat készítenek, illetve egy saját irodalmi szekciós blogot vezet.
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2017 december 09

Részletek

Dátum: 2017. 12. 09.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: